VARFÖR TERAPI?

VARFÖR TERAPI


De flesta som söker psykosyntesterapi har en stark längtan efter förändring. Många vill få hjälp med att hantera ett specifikt relationsproblem. Andra har en allmän känsla av obalans i livet eller frågar sig vart livet är på väg. Kanske allt de önskat redan tycks vara uppfyllt men ändå längtar de efter något mer. Längtan efter förändring kanske väckts av en stor förlust eller livskris. Någon vill äntligen kanske frigöra den egna fulla potentialen eller kreativiteten som inte kunnat komma fram tidigare.


De som söker psykosyntesterapi är inte i första hand i behov av sjukvårdens resurser. Psykosyntes kan dock vara ett komplement till sjukvårdande behandling. Psykosyntesterapi kan handla om alltifrån några stödjande samtal till en djup och lång relation.


Att gå i psykosyntesterapi innebär att ge sig själv en möjlighet att växa och mogna som människa. Jag går som terapeut vid din sida för att stödja dig på vägen mot ökad självkännedom och ökat självförverkligande, så att du kan bli den du egentligen är.


Oberoende av vad som gnager i ditt liv just nu, om du känner stress, ångest, ensamhet, energilöshet, brist på mening i tillvaron eller vill bearbeta en förlust, så är du välkommen. 

Psykosyntesen fokuserar på det friska och möjligheterna till personlig utveckling. Vi kan tillsammans utforska och utveckla dina inre resurser och hitta nya sätt för dig att förhålla dig till dig själv och din omgivning.


I terapin får du möjlighet att lära känna dig själv och förstå dina livsval. Utifrån den kunskapen kan du med ökad trygghet och i kontakt med din egen vilja sedan göra de förändringar som känns viktiga för ditt fortsatta liv.


När någon rör vid en

förvandlas man

till den man alltid velat vara

och en gång kanske var

men nära nog glömt bort.


Göran Tunström Det sanna livet


   Ylva Haasum Diplomerad psykosyntesterapeut     Telefon:0733-002363    e-post:terapi@haasum.se   Design och bilder: DesigNica